Overvejer du ny varmepumpe, så tænker du sikkert også på, hvordan sådan en skal monteres. Der er forskelle alt efter, hvilken type varmepumpe du anskaffer dig.

Her kan du kort læse om de vigtigste overvejelser for hver type. Nogle kan du selv montere, men det kan altid anbefales at få en godkendt montør til at hjælpe med montering og installation.

For mange gælder det også, at garantien kun dækker, hvis en godkendt montør har stået for monteringen. Så hav det med i tankerne men læs alligevel gerne med her, hvor der kommer lidt overvejelser, du kan gøre dig, uanset om du monterer selv eller får hjælp af en fagmand.

En standard varmepumpe Varmepumpetesten.dk anbefaler:

Indhent flere tilbud og spar penge på din varmepumpe!
Det eneste du skal gøre er at udfylde én formular med dine ønsker og behov. Det tager cirka 2 minutter. Din opgave sendes til 4 forskellige installatører.
Installatørerne ved at det bedste og billigste tilbud oftest bliver valgt, som sikrer dig en bedre pris.
Det bedste er at det er 100% gratis og uforpligtende.

Varmepumpetesten.dk anbefaler dig at:

Indhente flere tilbud for at spare penge på din varmepumpe!

Det eneste du skal gøre er at udfylde én formular med dine ønsker og behov.
Det tager cirka 2 minutter.

Din opgave sendes til 4 forskellige installatører. Installatørerne ved at det bedste og billigste tilbud oftest bliver valgt, som sikrer dig en bedre pris.

Det bedste er at det er 100% gratis og uforpligtende.

Det kan godt give mening at overveje varmeflytning, når man får monteret sin varmepumpe, så man får mere ud af varmen. Det giver ligeledes god mening at få varmepumpe service bestilt på samme tid eller før monteringen.

Luft til luft varmepumpe

Denne type er den, der er lettest at montere, og den type du selv vil kunne installere, hvis du har hænderne skruet rigtigt på. Luft til luft varmepumpen består af to dele. Den ene er et udendørs modul, og den anden et indendørs.

Når du skal have monteret den udendørs, skal du have nogle ting med i dine overvejelser. Da det er de samme, som det udendørs modul til luft til vand varmepumpen, kan du læse det derunder.

Her vil fokus være på det indendørs modul. En luft til luft varmepumpe fungerer lokalt ved at sprede tempereret luft i rummet. Du skal derfor naturligvis montere den i det rum, hvor du ønsker temperaturen reguleret.

Dertil kommer, at du skal placere den, så du opnår mindst muligt træk der, hvor du opholder dig mest i rummet. Overvej også lydniveauet i forhold til placering. Selvom den er diskret, vil det være en fordel ikke at have den lige ved siden af sengen.

Luft til vand varmepumpe

Denne varmepumpe består igen af et indendørs og et udendørs modul. Det udendørs er magen til det, der anvendes ved en luft til luft varmepumpe. Dette modul skal du gøre dig en række overvejelser inden du monterer.

Afstand til naboskel

Der er regler for, hvor meget du må støje op til et naboskel. De bedste varmepumper kan overholde reglerne for støjniveau med en afstand på bare 3 meter til naboskellet.

Sørg for at undersøge hvordan støjniveauet er på din model, og placer den så du ikke generer dine naboer.

Afstand til vinduer

Det er ikke kun dine naboer du skal undgå at genere med støj. Sørg for at placere din varmepumpe tilstrækkeligt langt væk fra soveværelsesvinduer.

Så du kan have åbne vinduer uden at blive generet af støjen. Skal du have den nær vinduer, så overvej at investere i en ekstra støjsvag model.

Placering og brug af haven

Har du en terrasse hvor du gerne vil kunne nyde sommeren, så sørg for ikke at placere din varmepumpe tæt derpå.

Overvej også om varmepumpen skal placeres så den ikke umiddelbart ses. Selvom de fås i godt design, er det ikke sikkert, man synes den ligefrem pynter alligevel.

Vind og vejr

Til sidst kan det godt betale sig at tænke lidt strategisk i forhold til vind og vejr. Selvom den er skabt til nordisk klima, kan man jo godt hjælpe lidt på levetiden, ved ikke at placere den der, hvor den er allermest udsat for klimaet. En lidt høj placering i læ vil være optimal.

Det indendørs modul er ret lige til. Det placerer du blot i bryggerset eller teknikrummet, hvor det ofte vil have en helt naturlig placering.

Væske til vand varmepumpe

Når du skal have monteret din væske til vand varmepumpe, også kaldet jordvarmepumpe, er der få, men vigtige, overvejelser du bør gøre dig.

‘Denne type består af det samme inde modul som en luft til vand varmepumpe. Udedelen består af jordslanger, som skal graves ned.

Det kan godt betale sig at overveje at få gravet nogle ekstra meter ned. På den måde sikrer du dig at have mulighed for at udvide dit behov for varme senere, uden at skulle grave haven op.

Bedøm denne post!
[Total: Gns.: ]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment