Der kan være meget at vinde ved varmegenvinding. Om det også er noget, du bør overveje, afhænger af forskellige ting. Men som udgangspunkt kan de fleste få noget ud af at genanvende overskudsvarmen i huset.

Kort fortalt er varmegenvinding altså at opsamle den overskudsvarme, der opstår visse steder i boligen. Det kan være på badeværelset eller i køkkenet, hvor aktiviteter giver både damp og ekstra varme. Det giver god mening at genvinde denne varme og udnytte den på bedst mulig vis.

Sådan fungerer det

Varmegenvinding er en metode, der sørger for at udnytte den overskudsvarme, der opstår i boligen. Det er den varme der oftest bare forsvinder ud ad vinduet eller ventilationen.

En standard varmepumpe Varmepumpetesten.dk anbefaler:

Indhent flere tilbud og spar penge på din varmepumpe!
Det eneste du skal gøre er at udfylde én formular med dine ønsker og behov. Det tager cirka 2 minutter. Din opgave sendes til 4 forskellige installatører.
Installatørerne ved at det bedste og billigste tilbud oftest bliver valgt, som sikrer dig en bedre pris.
Det bedste er at det er 100% gratis og uforpligtende.

Varmepumpetesten.dk anbefaler dig at:

Indhente flere tilbud for at spare penge på din varmepumpe!

Det eneste du skal gøre er at udfylde én formular med dine ønsker og behov.
Det tager cirka 2 minutter.

Din opgave sendes til 4 forskellige installatører. Installatørerne ved at det bedste og billigste tilbud oftest bliver valgt, som sikrer dig en bedre pris.

Det bedste er at det er 100% gratis og uforpligtende.

Den er nemlig også ofte uønsket og til gene, når den opstår i hjemmet. Det kan være på badeværelset efter et varmt bad, hvor luften bliver varm og fugtig. Med varmegenvinding slipper man for de gener, samtidig med at overskudsvarmen genanvendes.

Overskudsvarmen bliver indsamlet i et ventilatorsystem, der er koblet på en varmepumpe. Lige som andre typer klimaanlæg anvender varmepumpen varmen til at lave energi. En ventilationsvarmepumpe er af typen væske til vand varmepumpe, som anvender energien til at opvarme vand.

Det kan både være som supplement til boligens øvrige varmesystem, og det kan anvendes til at opvarme brugsvand i en varmtvandsbeholder. Du udnytter altså varme der ellers blot ville genere og forsvinde ud i luften. Det sparer på varmeregningen og giver øget komfort på samme tid.

Kan varmegenvinding være noget for dig?

Der er selvfølgelig nogle faktorer der skal overvejes, før du anskaffer dig et varmegenvindingssystem. Det fungerer bedst, hvis du bor i en meget tæt bolig. Det vil sige en bolig der er rigtigt godt isoleret og som måske har få udluftningsmuligheder.

Det betyder der er brug for en effektiv ventilation i boligen, og her giver det rigtig god mening at kombinere det med varmegenvinding. Fordi varmegenvindingen fungerer i et ventilationssystem, vil det helt automatisk forbedre dit indeklima, mens du sparer penge på varmeregningen.

Det er også især en god investering hvis dit hjem i forvejen har en dyr varmekilde. Varmegenvinding er utroligt effektivt, med meget lave omkostninger i drift. En varmgenvindingspumpe vil typisk kunne give 4-5 gange så megen varme, som den forbruger el. Hvilket betyder det er en næsten omkostningsfri ressource du kan bruge til at supplere din øvrige varmekilde.

Hvis du bor i et tæt hus med brug for megen ventilation, kan varmegenvinding være et oplagt valg for dig. Med varmegenvinding kan du spare meget på varmeregningen, og du kan samtidig fjerne gener fra overskudsvarmen i dit hjem. Det betyder mindre fugt og træk, og giver en mere jævn og stabil temperatur. Det giver øget komfort, samtidig med, at det er en økonomisk god løsning.

Varmegenvinding virker ved et ventilationssystem indsamler og genanvender overskudsvarmen i et væske-til-vand-varmepumpesystem. Du får altså ny varme ud af den varme, der ellers blot ville gå til spilde og være til gene, og du forbedrer samtidig dit indeklima betragteligt.

Husk: Du kan altid spørge din montør når han kommer eller er ude for at lave varmepumpe service efter køb.

Bedøm denne post!
[Total: 1 Gns.: 5]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment