Har du det varmt om sommeren og fryser du ekstra meget om vinteren? Med en varmepumpe fra Daikin RXLG35M2V1B kan du køle og opvarme dit hjem med vedvarende energi. 

Type: Luft til luft varmepumpe

Mærke: Daikin

Model: RXLG35M2V1B

Daikin RXL
Original billede af varmepumpen følger

Test resultat: 
Placeret #10

Energiklasse:
A++

Scop Værdi:
4,6

Støjniveau:
61 dB

Daikin sælger varmepumper til dig, der ønsker at udnytte de vedvarende energikilder. Du finder forskellige modeller hos Daikin, så du skal blot overveje, hvad dit behov er for en varmepumpe. Med en Daikin RXLG35M2V1B-enhed bliver du nødt til at finde frem til en tilhørende enhed, idet Daikin RXLG35M2V1B-enheden skal anvendes i en kombination. Enheden RXLG35M2V1B er nemlig kun halvdelen af varmepumpen. Det er udedelen, og det kræver, at du kombinerer den med en indeenhed, som sidder i et af dine rum i hjemmet.

Praktisk viden omkring Daikin RXLG35M2V1B-udedelen

Når du skal invester i en varmepumpe, forlanger det, at du giver dig selv tid til at finde de bedste løsninger for placeringen af både ude- og indedel. Det er en fordel, at du kender til de praktiske informationer omkring enhederne, så der ikke opstår tvivl, når du modtager din bestilling. Herunder er noget af den praktiske viden om Daikin RXLG35M2V1B-udedelen, der kan være rart at vide inden en investering:

  • Rette placering
  • Enheden mål
  • Lydniveau
  • Kompressor

Den mest nyttige viden er udedelens mål. Målene giver dig en idé om, hvor du har mulighed for at placere den. Vælg den rette placering for din varmepumpe i første omgang, da det kan være besværligt og dyrt at skifte placeringen. Daikin RXLG35M2V1B-udedelen kræver en montering et sted, hvor der stadig er mulighed for at lave kombinationen med rørføringen til indedelen. 

Helt praktisk kan du med fordel overveje et sted til udedelen, som giver dig yderligere plads rundt om enheden. Du skal have plads under enheden, men tænk også over, at det kan være en god idé at vælge en placering, hvor du kan montere udedelen, så der også er lidt plads bagved enheden. 

Med lidt plads ind mod væggen giver det ikke de store problemer isningsudfordringer om vinteren, hvor kondensvand kan fryse til is.
Desuden skal du også tage højde for selve udedelens mål. Daikin RXLG35M2V1B-enheden har følgende mål:

Højde = 550 mm

Bredde = 858 mm

Dybde = 330 mm

Udover placeringen og enhedens mål kan det også være rart for dig at viden, hvordan lydniveauet på Daikin RXLG35M2V1B-udedelen er. Lydniveauet ligger på 61 dB, hvilket vil svare til lyden af almindelig snak. 

Både udedelen og indedelen vil afgive lyd, og afhængigt af hvilken Daikin model, du vælger, så hav med i overvejelserne, hvordan lydniveauet ligger. Indedelen afgiver mindre dB end udedelen, men igen kan lydniveauet også være med til at påvirke, hvor du vælger at montere din varmepumpe. 

Noget af lyden fra udedelen kommer fra dens kompressor. Daikin RXLG35M2V1B-enheden er udstyret med en hermetisk lukket svingkompressor, hvilket er en af fordelen ved, at lydniveauet ikke er højere på udedelen. Svingkompressoren har nemlig et svagt lydniveau. Derudover vil du opleve, at svingkompressoren giver dig en strømbesparelse.

Kombiner med Daikin Nexura

Daikin RXLG35M2V1B-udedelen kan du kombinere med indedelen Nexura. Med den kombination vil du opleve visse fordele:

  • Online styreenhed
  • Svagt lydniveau på Nexura
  • Funktion, som en radiator

Når du vælger en Daikin varmepumpe, har du mulighed for at anvende din mobil, som styreenhed. Du vil naturligvis få en fjernbetjening med til varmepumpen, men med den teknologiske udvikling har Daikin udviklet en app, som gør det muligt for dig, at du kan betjene din indendørs enhed, hvor end du er. Find app’en frem og justere på temperaturen, så det tilpasses dit behov. 

Lydniveauet på Daikin RXLG35M2V1B-udedelen ligger på 61 dB. Vælger du en kombination med en Daikin Nexura vil lydniveauet fra indedelen være betydeligt lavere. Det svage lydniveau ligger på 22 dB, hvilket svarer til en hviske-lyd. Uanset kombination med udeenheden, så gør dig også overvejelser omkring placeringen af indedelen, således lydniveauet ikke går hen og bliver en irritation i hverdagen. 

Derudover, hvis dit valg falder på Nexura, vil du opleve, at frontpanelet på den enhed har en aluminiumsdel, der har en opvarmningskapacitet som en radiator. På dage, hvor temperaturen ikke viser mange plusgrader, giver det dig en god komfort i hjemmet.

Bedøm denne post!
[Total: Gns.: ]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment