Søger du en effektiv varmepumpe til at nedkøle eller opvarme dit hjem? Så er varmepumpen Panasonic AZ9RKE en rigtig god mulighed, da den har et heatcharge system indbygget, som opvarmer hjemmet hurtigt og effektivt. 

Test resultat:
Placeret #2

Energimærke:
A+++

Scop Værdi:
5,3

Testet ned til:
-35 °C

En varmepumpe er en god og energibesparende måde, hvorpå du kan opvarme dit hjem og skabe en komfortabel temperatur at opholde sig i. Panasonic er flittige producenter af de bedste varmepumper til hjemmet på markedet, og Panasonic AZ9RKE er ingen undtagelse. 

Det er en del af Flagship-serien, der virkelig har sat sig på markedet i Norden – bl.a. fordi Panasonic tester og optimerer deres varmepumper til en temperatur helt ned til -35o C, som jo sagtens kan forekomme her nordpå. 

Måske lidt længere oppe end Danmark, men så er du i hvert fald sikret, at den fungerer i det danske klimas temperaturer. Så den fungerer hele året rundt, selv når vinteren er på sit koldeste i Danmark, da vi sjældent oplever temperaturer ned til -35o C.

Passer til forskellige boliger

Varmepumpen fra Panasonic passer til rigtig mange forskellige typer boliger, hvilket kan være alt lige fra parcelhuset, til villaen, til lejligheden til sommerhuset. De kræver alle forskellig mængde opvarmning, hvilket gør varmepumpen ret alsidig. Og den passer også fint i en indretning, da den har et diskret udseende og heller støjer på nogen betydelig måde. Indendørselementet har et lydniveau på 18 dB, hvilket giver en behagelig opvarmning uden støjgener eller lignende.

Panasonic AZ9RKE har en effektiv varmepumpe, idet den tager de udendørs temperaturer i brug, så den samtidigt er energivenlig og har en høj energiklasse. Luftstrømmen er utroligt kraftig, og det gør at et lokale hurtigt opvarmes, hvilket også er en energibesparende faktor i varmepumpen. Det giver også hurtigt den rigtige og behagelige temperatur, så man kan slappe helt af.

Du kan altså nemt få monteret Panasonic AZ9RKE i din bolig, da den er tilpasset det danske klima. Og du kan endda styre den med Verisure Home, når du ikke er hjemme hvad end du er på vej til sommerhuset eller hjem derfra og skal have en behageligt opvarmet bolig når du ankommer.

Sådan fungerer luftvarmepumpen Panasonic AZ9RKE

Luftvarmepumpen Panasonic AZ9RKE er et anlæg, der er opdelt i 2 elementer. Det ene er en del, der monteres udendørs og det andet er en del, der monteres indendørs i boligen. Det er elementet, der er udendørs, som bliver opvarmet af temperaturen udenfor. Den varme, der produceres i det udendørs element transporteres herved ind til det indendørs element. Det indendørs element virker ved at fordele varmen ud i boligen gennem en ventilator, der giver en god og afbalanceret opvarmning i boligen.

Varmepumpen Panasonic AZ9RKE er endda mere effektiv end tidligere modeller idet, den har fået implementeret R32, som er en miljøvenlig løsning, der gør at varmepumpens udledning af CO2 nedsættes hele 77 % sammenlignet med tidligere modeller. Derudover er R32 med til at øge selve kompressorens levetid, idet den skånes med R32 nedkølingsmidlet. Og så er det altså en bedre investering end de forrige modeller, der ikke holder lige så længe grundet de mindre effektive kølemidler.

Der er samtidig en stor energibesparelse indbygget i Panasonic AZ9RKE, da den er baseret på Heatcharge, som er et specielt system, Panasonic arbejder med. Det fungerer således; at varme, der er til overs fra kompressoren til varmepumpen bruges til at afgive varme til kølemidlet. Systemet er med Heatcharge derfor allerede varmt, når det slås til og der er meget lidt til ingen ventetid på opvarmningen af varmepumpen og dermed din bolig. Og når varmekapaciteten er større ved en genanvendelse af spildvarmen fra kompressoren, er der ikke behov for at have selve varmepumpen tændt og i sving i længere perioder, hvilket er en stor energibesparelse i forhold til tidligere modeller.

Derudover er Panasonic AZ9RKE udstyret med Econavi censorer, der registrerer, hvornår der er lys og sollysets intensitet, antal mennesker i rummet og deres aktivitet, og faktisk også hvor du har ophold i lokalet. Det er en censor, der efter registrering af disse forskellige forhold tilpasser temperaturen, og altså varmeudledningen, herefter.

Så med Panasonic AZ9RKE får du alt i alt en effektiv og kraftfuld varmepumpe til boligen.

Bedøm denne post!
[Total: 2 Gns.: 4]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment