Søger du en varmepumpe til de kolde vinternætter og varme sommerdage? Så bør du tage et kig på varmepumpen Panasonic WH-SXC09H3E8, som har de nødvendige specifikationer for at opvarme eller afkøle hjemmet – og derudover er den billig i drift og vedligeholdelse. 

Type: Luft til vand varmepumpe

Mærke: Panasonic

Model: WH-SXC09H3E8

Panasonic WH
Original billede af varmepumpen følger

Test resultat: 
Placeret #4

Energimærke:
A++(+)

Scop Værdi:
4,8

Testet ned til:
-20 °C

En god indendørs temperatur, som sikrer en komfortabel og rar hverdag, ligger på 20 grader. Her er en Panasonic WH-SXC09H3E8 varmepumpe ideel til at opretholde denne anbefalede temperatur i hjemmet på en nem og jævn facon. Den kan bruges til opvarmning af hjemmet – og det varme vand i boligen. En varmepumpe kan derudover kombineres med en vandtank med varmt vand, olie eller gasbaserede opvarmningskilder eller en helt fjerde måde at opvarme boligen på med en energieffektivitet på A++(+).

Panasonic WH-SXC09H3E8 er velegnet til det nordiske klima med skiftende vejr og længere kolde perioder, da den er en kraftfuld opvarmningskilde. Den holder nemlig det effektive niveau med en ydeevne på 9kW under temperaturer på helt ned til -20o C, hvilket er meget passende til en dansk vinter, der sjældent når længere ned end -15o C.

Helt basalt består Panasonic WH-SXC09H3E8 af et element, der skal monteres udendørs, som er selve opvarmningsenheden og et element, der monteres inde i huset, som er her, hvor varmen ventileres ud i rummet, så varmen breder sig i rummet på en behagelig måde via en ligelig fordeling heraf.

Hvordan foregår opvarmningen med en varmepumpe?

En vand til luft varmepumpe som Panasonic WH-SXC09H3E8 fungerer ved, at varmen cirkulerer i 4 faser før den forøges, og kan ventileres ud i rummet og give en behagelig temperatur.

Først koger kølevæsken i fordamperen og bliver til en gasform ved at udnytte luftens varme, og herefter øges presset, hvilket gør at temperaturen stiger i kompressoren, som kræver elektricitet.

Herefter kondenseres kølevæsken, der er i gasform, og varmen bruges til opvarmningen af vand som også fungerer som en køleenhed i denne fase.

Til sidst ventileres varmen ud i rummet, hvilket gør, at trykket for kølevæsken mindskes så hurtigt, at temperaturen falder og det igen kan absorbere den omgivende varme i luften og gentage opvarmningsprocessen.

Man kan også bruge varmepumpen helt modsat. Den kan nemlig sættes på en kølefunktion i de varmere perioder på året, der nedkøler lokalet, så det bliver et behageligt sted at opholde sig i hjemmet, hvis det er meget varmt uden for

Mindre energispild med Panasonic WH-SXC09H3E8-varmepumpe

En varmepumpe producerer kun den varme, der er behov for, og når den er nødvendig. På den måde undgår du en masse varme- og energispild i forhold til opvarmningskilder baseret på brændsel. Panasonic WH-SXC09H3E8 vand-luftvarmepumpe udnytter den eksisterende varme i den omgivende luft, hvilket er en langt mere effektiv måde at opvarme din bolig og vand på.

Det betyder nemlig, at Panasonic WH-SXC09H3E8 udnytter allerede eksisterende ressourcer, og at det er kun elementer som kompressoren og pumperne, der gør brug af elektricitet. Ved meget lave temperaturer, kan det dog også være nødvendigt at tilslutte E-varmeenheden.

Spar penge på varmeregningen

Med en Panasonic WH-SXC09H3E8 Aquarea varmepumpe sparer du meget på varmeregningen og omkostningerne i den forbindelse, hvis du i stedet investerer i og får monteret en varmepumpe i din bolig. Faktisk er det helt op til 75 % af energiforbruget i en almindelig husholdning, der går til opvarmning af rummene og vand – men en varmepumpe har kun brug for 25 % af det tilbageværende energiforbrug, da 75 % af opvarmningen med en varmepumpe sker ved at den udnytter den omgivende varme og energi.

Panasonic WH-SXC09H3E8 er også billig i drift og vedligeholdelse sammenlignet med elektriske opvarmningskilder eller andre varmepumper testet som EcoAir eller Tosot GRS12, selvom de også er gode. Så selvom selve pumpen kan virke som en dyr fornøjelse, kan det spare dig for mange tusind kroner i det lange løb, da du hverken har udgifter til olie, gas, kul eller rensning af fyr eller skorsten. Panasonic WH-SXC09H3E8 kører bare året rundt efter behov, og udnytter naturligt forekommende midler som luften, der netop er tilgængelig overalt og ikke kræver at blive transporteret eller indkøbt for at opvarmningen med varmepumpen kan finde sted.

Det vil sige at en Panasonic WH-SXC09H3E8-varmepumpe er en meget økonomisk og energibesparende opvarmningskilde, der tilmed er miljøvenlig, da den bygger på at udnytte naturens vedvarende ressourcer som den udendørs temperatur.

Bedøm denne post!
[Total: Gns.: ]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment