Går du og fryser om vinteren eller sveder om sommeren? Så kan du komme problemet til livs med vandvarmepumpen Vølund F2120. 

Denne artikel handler om varmepumpes fordele og ulemper. Vi beskriver det basale samt dens fordele. Er du på jagt efter en af de andre luft til vand varmepumper fra Vølund, så se vores artikel om Vølund F2040.

Type: Luft til vand varmepumpe

Mærke: Vølund

Model: F2120

Vølund F2120
Original billede af varmepumpen følger

Test resultat:
Placeret #2

Energiklasse:
A++

SCOP Værdi:
5,0

Testet ned til:
-25 °C

Over 40 år er der brugt på at udvikle en varmepumpe med maksimum effektivitet, og det har givet pote. Vølunds F2120 er et enestående bud på en varmepumpe, som både er effektiv, overkommelig i drift og er et optimalt valg til mange forskellige formål.

Ved at udvikle en ny teknik, har Vølund formået at udvikle en avanceret vand-varmepumpe med høj drivkraft, som ikke kan sammenlignes med andre produkter på markedet – og bedst af alt, så vil du slet ikke lægge mærke til, at den er der.

Egenskaberne, der gør Vølund F2120 til en usædvanligt god pumpe

Vandvarmepumpen er særdeles alsidig, da den har et hav af gode fordele:

  • Luften til vand-varmepumpen F2120 kan med lethed omdanne kold luft udefra til varmt vand. Faktisk kan pumpen arbejde med lufttemperaturer helt ned til -25oC, som kan omdannes til vand med en fremløbstemperatur på op til 65 o
  • Vandvarmepumpen er særdeles overkommelig i drift, da den har en energieffektivitet, også kaldet SCOP, på over 5, hvilket er usædvanligt højt. Kort sagt betyder det, at den energi pumpen producerer er 5 gange mere, end hvad den bliver tilført på årsbasis. En energieffektivitet på mere end 5 kan faktisk sammenlignes med, hvad man opnår med et jordvarmeanlæg.
  • Varmepumpens kompressor er inverter-styret med frekvensregulering, hvilken betyder at pumpen kan tilpasse dens effekt efter varmebehovet. Altså kan den selvjustere efter temperaturen, og enten varme eller køle derefter.
  • Vandvarmepumpens støjniveau er, selv ved fuld effekt, minimalt. Dermed vil pumpen ikke forstyrre, og når du samtidig er velvidende om, at den selv justerer varmebehovet efter temperaturen, behøver du slet ikke at skænke den en tanke.
  • F2120 fås med ydelser på 8, 12, 16 eller 20 Kw, og den er derfor velegnet til alle boligstørrelser og -typer. Selv til bygninger med store, åbne områder, findes der løsninger.
  • Varmepumpens design er simpelt og elegant.

Egner Vølund F2120 luft til vand sig til dine behov?

Vølund F2120 vand-varmepumpe egner sig til dig, som ønsker dig en velfungerende og effektiv pumpe, som du ikke skal skænke en tanke til dagligt, da pumpen, efter installation, selv justerer effekten efter varmebehovet. Derudover kommer det ekstraordinært lave lydniveau ikke til at forstyrre dig, og du vil derfor ikke lægge mærke til, at den er der.

Varmepumpen er et oplagt valg i det danske klima. Med lave temperaturer i vintermånederne samt høje temperaturer om sommeren, egner denne pumpe sig til at justere varmebehovet, så din bolig altid vil have en behagelig temperatur.

Pumpens frekvensregulerende teknik sørger endda for, at du ikke selv skal tilpasse pumpens indstillinger, når udetemperaturen tager en skarp drejning. Selvom der i Danmark ikke er stort behov for at opvarme vand fra lufttemperaturer ned til -25 oC, siger dens evne til at kunne formå dette dog meget om effektivitetsniveauet for vand-varmepumpen.

Derfor skal du vælge denne

Ønsker du en løsning, som er lige så overkommelig i drift, som et klassisk jordvarmeanlæg, er F2120 det rigtige valg. Pumpens ekstraordinære energieffektivitet (SCOP), som giver dig 5 gange den energi, du tilfører den, er usammenlignelig med andre lignende pumper på markedet.

Vølund F2120 klarer opgaven, ligegyldigt arealet på det område, som skal opvarmes eller nedkøles. Om du er nybygger eller bor i et ældre hus, og om huset er stort eller lille, har ingen betydning, da pumpens ydelser i Kw spænder over et vidt spektrum.

Skal varmepumpen bruges til bygninger med store, åbne områder såsom institutioner eller virksomheder, kan det blive nødvendigt at benytte mere end én pumpe. Dette løses dog også nemt, da flere varmepumper kan bygges sammen og derved opnå endnu højere ydelser.

Varmepumpen – kort fortalt

Opsummerende kan det siges, at Vølunds F2120 vand-varmepumpe er et oplagt valg for dig, som ønsker fuld effektivitet, uden selv at skulle tage stilling til diverse indstillinger – Du behøver ikke engang at overveje, om den fulde effekt er støjniveauet værd, da der også er taget hånd om dette problem.

Vølund F2120 giver dig tilmed høj kvalitet for dine penge, grundet dens usammenligneligt høje effektivitetsniveau, og den er dermed en solid investering.

Varmepumpen er i særdeleshed egnet til at holde temperaturen på et passende niveau i private boliger af alle størrelser eller i mindre virksomheder. Dog giver pumpen også mulighed for løsninger til større virksomheder, institutioner eller lignende.

Nogle forveksler denne varmepumpe med Viessmann Vitocal 222-S​, men disse har ikke sammenhæng.

Bedøm denne post!
[Total: 10 Gns.: 3.6]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment