Er du træt af at leve i en fryser om vinteren eller en svedkasse om sommeren? Så kan du komme problemet til livs med en jordvarmepumpen Vølund F1255.

Type: Jordvarmeanlæg

Mærke: Vølund

Model: F1255

Vølund F1255
Original billede af varmepumpen følger

Test resultat:
Placeret #3

Energiklasse:
A++

SCOP Værdi:
5,2

Støjniveau:
42 dB

Vølund F1255, eller NIBE F1255, som den også hedder, tilhører en ny generation af varmepumper, som med høj effektivitet opvarmer din bolig og dit brugsvand. Denne varmepumpe kan benyttes til blandt andet gulvvarme, radiatorer eller eventuelt opvarmning af en pool. F1255 er et sikkert valg, som sikrer dig effektiv opvarmning eller nedkøling af din bolig efter behov, uden at kræve kendskab til styring af varmepumper.

F1255 – Varmepumpen, der kræver minimal indsats

Varmepumpen F1255 er et oplagt valg til dig, som enten ikke ønsker at yde en stor indsats i forbindelse med opvarmning af din bolig, eller som ikke har forstand på dette. Pumpen har en lang række features, som gør det muligt at overlade langt det største arbejde til pumpen selv, mens du kan læne dig tilbage og nyde effekten:

  • Varmepumpen er, grundet dens frekvensregulerede kompressor, i stand til at fornemme varmebehovet i boligen og justere opvarmnings- eller køleeffekten herefter, så temperaturen i boligen altid vil være lige tilpas.
  • Pumpen kan tidsinstalleres således, at den automatisk opvarmer eller nedkøler på bestemte tidspunkter. Denne tidsplan kan enten være på dagsbasis eller kan forløbe over længere perioder, hvis husholdningen for eksempel skal på ferie.
  • Pumpen kræver stort set ingen vedligeholdelse, medmindre behovet ændrer sig, og at det derfor bliver nødvendigt at foretage ændringer i indstillinger – men selv dette er ligetil og hurtigt.
  • Pumpen er nem at installere og har intelligent styring, hvilket betyder, at du selv skal yde minimal indsats for udbyttet.
  • F1255 har et yderst brugervenligt styresystem, som tilgås via et TFT-farvedisplay. Her kan foretages diverse indstillinger, ligesom eventuelle fejlmeddelelser vil fremgå her sammen med en guide til løsning af det pågældende problem.
  • Pumpen kan tilkobles internettet via NIBE Uplink. Herved kan du styre din varmepumpe fra andre lokationer og derved minimere energiforbruget ved eksempelvis at skrue ned for varmen, når huset står tomt.
  • Varmepumpen har en 180 liter varmtvandsbeholder, så der altid er mere end nok varmt vand til at dække husstandens behov. Varmtvandsbeholderen er beklædt med celleplast på indersiden, så varmetabet minimeres mest muligt.
  • Lydniveauet for pumpens er meget lavt, hvilket betyder, at den på intet tidspunkt vil være forstyrrende.

En fremtidssikker løsning

Når du vælger en Vølund F1255 varmepumpe, er du sikret langt ud i fremtiden. Dette skyldes blandt andet dens opbygning, som består af forskellige moduler. Dette design gør det muligt at dække yderligere behov, ved at tilføje ekstra tilbehør, som der for denne varmepumpemodel er et stort udvalg af. 

Tilmed er det muligt at forstørre varmepumpens effekt, hvis der på et senere tidspunkt bliver behov for at effekten kan dække et større område, som ved tilbygning af boligen for eksempel. Varmepumpen kan også tilsluttes flere produkter, så den kan bruges til mere end ét klimaanlæg ad gangen. 

Vølund F1255 er også en fremtidssikker løsning fra et økonomisk perspektiv. Pumpens driftsomkostninger er lave, og mulighederne for at nedsætte energiforbruget, når boligen står tom, sikrer, at der ikke benyttes mere energi end højst nødvendigt. 

Disse besparelser ligger i tidsplanlægningen samt muligheden for at tilgå varmepumpens indstillinger på afstand via internettet. Pumpen har ovenikøbet en indstilling, ”Varmtvand Økonomi”, som ved aktivering nedsætter energiforbruget.

Et overordnet solidt valg

Konkluderende kan det siges, at Vølund F1255 er et sikkert og solidt valg for enhver husstand. Det brugervenlige styresystem gør det nemt at indstille temperaturer, så de passer til den individuelle boligs behov. 

Derudover har varmepumpen mange features, som minimerer tiden, som skal bruges på håndtering og vedligeholdelse.
Tilmed får man med denne varmepumpe en løsning, som sikrer økonomivenlig og miljørigtig varmeproduktion, da den gør det muligt at sænke energiforbruget for den enkelte husstand betydeligt over tid. 

Herudover er pumpen designet med mulighed for udvidelse, da der med lethed kan tilføjes ekstra tilbehør, eller effektiviteten kan øges, hvis behovet stiger. Pumpen kan ligeledes tilkobles forskellige enheder, så den kan benyttes til opvarmning eller nedkøling af flere produkter på én gang.

Bedøm denne post!
[Total: Gns.: ]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment