Er du på udkig efter en miljøvenlig, energireducerende og brugervenlig varmepumpe? Så er jordvarmepumpen Vølund F1245 en rigtig god løsning til din bolig. 

Type: Jordvarmeanlæg

Mærke: Vølund

Model: F1245

Vølund f1245
Original billede af varmepumpen følger

Test resultat:
Placeret #?

Energiklasse:
A++

SCOP Værdi:
5,0

Testet ned til:

Vølund F1245 er en komplet varmepumpe, som giver dig alt, hvad du har brug for til at opvarme din familiebolig i én enhed. Jordvarmepumpen bruger energi, som er lagret i jorden til at opvarme eller nedkøle din bolig. 

Ved at benytte lagret solvarme i jorden, i undergrunden eller i vandet, udgør varmepumpen en effektiv og miljøvenlig løsning, som kan reducere dit energiforbrug markant. 

Vølund F1245, som også til tider omtales NIBE F1245, hører til en af Vølunds nyeste generationer af varmepumper, og den er derfor designet til at sikre den mest sikre, økonomiske og ikke mindst brugervenlige oplevelse for brugeren.

En brugervenlig løsning til familieboligen

F1245 er et godt valg for virksomheder og industribygninger, men den egner sig især til familieboliger. Af denne årsag, er der taget hensyn til, at varmepumpen skal være let at benytte for den gennemsnitlige bruger. 

Derfor er en af varmepumpens mest bemærkelsesværdige features dens intuitive kontrolpanel bestående af et TFT-display med letlæselige brugsanvisninger, som gør indstillingsmulighederne nemme og overskuelige for dig. Sker der en fejl med varmepumpen, vises dette, sammen med en anvisning til hvordan problem afhjælpes, også på displayet.

Herudover indeholder pumpen en varmtvandsbeholder på 180 liter, som er indbygget i enheden. Hermed skal beholderen ikke tilkøbes eller opbevares ved siden af varmepumpen, hvilket gør den langt mere håndterbar i forhold til placering, især hvis det ønskes at gemme den væk i et skab eller i et mindre rum. 

Den store varmtvandsbeholder sikrer tilmed, at der er nok varmt vand til at understøtte familiens daglige forbrug, og at man derfor ikke når at bruge det op.
Ved du, at du på bestemte tidspunkter på dagen, har brug for enten opvarmning eller nedkøling af din bolig, kan du oprette en tidsplan for din varmepumpe. 

Denne feature kan indstilles for hver ugedag eller for længere perioder ad gangen, hvilket også gør den oplagt til hvis huset står tomt i flere dage, f.eks. når familien er på ferie.

Vølund F1245 findes i fire forskellige størrelser, så der helt sikkert findes en, der dækker din families behov. Fælles for alle størrelserne er, at de har et fleksibelt design bestående af sammensatte moduler. 

Dette innovative design giver den unikke mulighed, at der kan tilkøbes ekstra tilbehør til varmepumpen, såsom en ventilationsunit eller en akkumuleringstank, som dermed hverken vil forstyrre designet eller formen på pumpen. Dette betyder igen, at varmepumpen er nem at gemme væk, da den passer ind i et skab eller en krog i et rum.

Det økonomi- og miljøbevidste valg

Vølund F1245-modellen er et oplagt valg for dig, som er økonomibevidst. Varmepumpens energieffektivitet, også kaldet SCOP, ligger på 4,8-5,0. Dette betyder, at den genererer 5 gange mere energi, end den bruger, og der er dermed økonomiske besparelser at hente på lang sigt, hvilket ikke ses i så høj grad hos ældre opvarmningssystemer. 

Med denne varmepumpes effektive teknik, som involverer at benytte lagret energi i jorden, undergrunden og vandet, kan dit energiforbrug faktisk reduceres med helt op til 60%, hvilket er til stor gavn for både din varmeregning og miljøet.

Vølund F1245s mange fordele

Ovenfor er nævnt mange af varmepumpens fordele og gevinster, men det kan være svært at danne et overblik over de konkrete ting, som varmepumpen kan bidrage med til din bolig. Hermed er der en kort og præcis opremsning over jordvarmepumpens mange goder:

  • Vølund F1245 er en komplet jordvarmepumpe med indbygget varmtvandsbeholder på 180 liter, som sikrer dig al den varme vand, du får brug for.
  • Benytter en effektiv teknologi, som skaber besparelser på lang sigt og reducerer dit energiforbrug med op til 60% til gavn for både økonomien og miljøet.
  • Nem og intuitiv brugerflade til indstillinger.
  • Mulighed for at lægge en tidsplan for opvarmning og nedkøling for hver ugedag eller over en længere periode.
  • Fleksibelt modul-design, der gør det muligt at tilkøbe ekstra tilbehør uden æstetiske eller funktionelle komplikationer.
  • Lavt lydniveau, så varmepumpen næsten ikke bemærkes i hverdagen.
  • Findes i forskellige størrelser til forskellige behov
  • Har en USB-port til opgradering af systemets software såvel som til deling af data.
  • Er vedligeholdelsesfri efter den primære opsætning og kræver kun, at der nogenlunde regelmæssigt tjekkes for fejlfindinger, som vil fremstå på pumpens display.
Bedøm denne post!
[Total: Gns.: ]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment