Er du træt af at gå og fryse om vinteren eller svede om sommeren? Kom de kolde vinternætter og glohede sommerdage i forkøbet med vandvarmepumpen Vølund F2040

Denne artikel handler om varmepumpes fordele og ulemper. Vi beskriver det basale samt dens fordele. Er du på jagt efter en anden Vølund luft til vand varmepumpe, så se vores artikel om Vølund F2120.

Type: Luft til vand varmepumpe

Mærke: Vølund

Model: F2040

Nibe Vølund F2040 udedel
Original billede af varmepumpen følger

Test resultat:
Placeret #7

Energiklasse:
A++

SCOP Værdi:
3,43/4,48

Støjniveau:
61 dB

Tænker du på, hvordan du kan udnytte de vedvarende energikilder, så du både hjælper miljøet, men også dig selv og din elregning eller varmeregning?

Du kan med en varmepumpe fra Vølund udnytte luftens varmekilde til at opvarme dit hjem og dit brugsvand.

Med en Vølund F2040-varmepumpe oplever du, hvordan systemkombinationerne deri er sammensat på en måde, hvor effektiviteten er i højsædet. Selvom investeringen af en varmepumpe ikke lyder som et billigt indkøbs, så vil du blive glad for beslutningen.

Optimeringen af effektiviteten kommer nemlig dig til gode, idet det kan give dig store besparelser på din varmeregning på længere sigt.

Selvom investeringen af en varmepumpe kan være en peberet sag, og du står midt i et nybyggeri eller renovering af dit hjem, kan du med en Vølund F2040-varmepumpe kombinere systeminstallationer, så det netop passer til dit behov.

Der er forskellige faktorer, der spiller ind:

  • Husets størrelse
  • Hvor du bor
  • Dit behov for varmt brugsvand

Det er nogle af de faktorer, der kan afgøre, hvilken systemløsning, som egner sig bedst til dit behov. Du vil derfor opleve fleksible muligheder, når du vælger F2040-modellen.

Fordele med en Vølund F2040-varmepumpe

Det er ikke kun fleksible systemløsninger, der er positivt ved modellen. Du kan også opleve andre fordele med en Vølund F2040-varmepumpe.

  • Lavt lydniveau
  • Installationsvenlig
  • Frekvensstyret
  • Tilbehør

Lydniveauet afhænger af, hvilken type F2040-varmepumpe du vælger at investere i. Du kan vælge både 6, 8, 12 og 16 kW-typer, og desto flere kW modellen har, desto højere bliver lydniveauet.

Desuden har det også betydning, hvilken ventilator, som sidder i modellen. Du kan vælge 2, 6 og 10 m. ventilatorer, som også har betydning for hvor høj dB’en ligger på.

Eksempelvis hvis du vælger 6 kW-typen med en 10 m. ventilator ligger dB’en på 22. Det er minimumsniveauet på de forskellige kombinationer, mens 54 dB er maksimumsniveauet på F2040-modellen, der er af typen 16 kW med en 2 m. ventilator.

Udover at holde tungen lige i munden med de forskellige ventilatorer og typer, så vil du opleve, at installationen på varmepumpen er udviklet med henblik på, at det skal være en installationsvenlig model.

F2040-modellen er også en fordel til dig, hvis du ønsker en frekvensstyret varmepumpe. Frekvensstyringen styrer ventilationen efter de målinger, der bliver foretaget dagligt og tilpasser sig efter dit behov. Det er dit behov, som er rettesnoren for styringen og ikke et bestemt indtastet niveau på varmepumpen.

Endnu en fordel for dig er de mange muligheder, du har omkring tilbehør til F2040-modellen. Du kan kombinere med forskellige typer af indemoduler og styremoduler, så det netop bliver tilpasset dit behov.

 

Praktiske opmålinger

Hvis du har taget beslutningen om at udnytte varmeenergikilden fra luften, og dit valg er faldet på en Vølund F2040-varmepumpe til at hjælpe dig med det, så kræver det også andre overvejelser fra dig.

Alle F2040-typer er forskellige, og det kræver derfor overvejelse omkring, hvilken type, der passer til netop dit behov. Det allervigtigste er, at du finder ud af, hvor du har plads til indemodulet.

Har du en kælder eller er det i bryggerset, du skal have opsat indmodulet? Der er mange spørgsmål, du skal overveje, men du finder også et spørgsmål, du ikke kan overveje, men blot giver dig et resultat, du ikke kan ændre på – pladsen.

Det nytter ikke at udse dig en model, hvis du kun har 80 cm i bredden at gøre godt med. Det mål kan du ikke ændre på, og du kan derfor ikke få den model, du muligvis havde udset. Derfor skal du foretage nogle praktiske opmålinger, så du præcis ved, netop hvor meget plads du har at gøre godt med.

Herunder kan du se en oversigt over de forskellige typers mål:

Type

F2040-6 kW

F2040-8 kW

F2040-12 kW

F2040-16 kW

Højde m/ ben

791 mm

900 mm

995 (+50) mm

1450 mm

Dybde

364 mm

420 mm

452 mm

450 mm

Bredde

993 mm

1025 mm

1145 mm

1145 mm

Bedøm denne post!
[Total: 14 Gns.: 2.8]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment