Få et sunder indeklima året rundt  med en Electrolux EXH09RLEWI varmepumpe. Varmepumpen kan både give kulde og varme alt efter behov. 

Type: Luft til luft varmepumpe

Mærke: Electrolux

Model: EXH09RLEWI

Electrolux EXH
Det originale billede af varmepumpen følger

Test resultat:
Placeret #6

Energiklasse: 
A++

SCOP værdi:
4,6

Støjniveau:
22 dB

Electrolux har forskellige varmepumper på markedet. Varmepumpemodellen EXH09RLEWI giver dig gode muligheder for at udnytte luftens varmekilde og på samme tid skabe et behageligt indeklima i dit hjem. Så tænker du måske, at du ikke ønsker at placere en varmepumpe i dit hjem, da det falder uden for stilen. 

Netop med Electrolux-modellen skal du ikke bekymre dig. Designet er tilpasset denne skepsis, idet stilen i designet er holdt neutralt og enkelt. Varmepumpen giver ikke anledning til store bekymringer i din indretning. 

Du kan sagtens placere varmepumpen i stuen, på kontoret eller det sted, hvor du finder den bedste placering, så dit behov bliver indfriet. Med det neutrale og enkle design skaber varmepumpen ikke opmærksomheden i rummet, og du kan uden bekymring investere i den mulighed, der giver dit miljøbevidste ’jeg’ god samvittighed.

Gode funktioner ved EXH09RLEWI-modellen

Udover designet ikke tiltrækker opmærksomhed i rummet, så finder du andre gode funktioner ved EXH09RLEWI-varmepumpen fra Electrolux.

  • Airconditionanlæg
  • Luftrenser
  • Lydniveau

Varmepumpen har også den funktion, at du kan bruge din investering til andet, end hvad den oprindelige hensigt må have været. Det sker sjældent i Danmark, at solen kigger frem og får temperaturerne til at stige markant i sommerperioden. 

Dog er sjældent ikke aldrig, og det kan alligevel godt ske, at solen fortryder, den ikke giver lidt mere varme til dig og resten af det danske folk. Hvis så temperaturerne rammer de højere tal på termometeret, så bliver det pludseligt for varmt. I de situationer kan du bruge din varmepumpe til at fungere som et airconditionanlæg. Du vil kunne skabe en køligere temperatur i rummet, hvilket kan gå hen at blive en fordel for en kort periode. 

Airconditionanlægget er ikke den eneste gode funktion ved modellen fra Electrolux. Der er også en luftrenser i varmepumpen, som indeholder et filtersystem, der kan rense luften. Filtersystemet kan sortere små partikler fra, som kan være alt fra støvpartikler til andre små bakterier, der befinder sig i rummet. Idet luften bliver renset, får du et bedre, mere behageligt og sundere indeklima.

Det var nogle af de gode funktioner, og der er også flere endnu. Men hvis du er bekymret for hvor klodset og usmart en varmepumpe er, og hvor meget opmærksomhed den vil tage i rummet, så er du muligvis også bekymret omkring de lydgener, der må være. Bare rolig – overvejer du en varmepumpe, så undersøg lydniveauet i den. Med en Electrolux EXH09RLEWI-varmepumpe vil du opleve et svagt lydniveau. Modellen vil afgive minimum 22 dB.

Lovpligtigt serviceeftersyn

En investering i en varmepumpe er en investering i et anlæg, der kræver eftersyn. EXH09RLEWI-varmepumpen fra Electrolux indeholder 1,2 kg kølemiddel, hvilket gør, at modellen tilhører den gruppe af varmepumpeanlæg, som skal have foretaget et lovpligtigt serviceeftersyn en gang om året. 

Alle modeller med mere end 1 kg kølemiddel skal have eftersynet for at tjekke op på vedligeholdelsen. Lovpligtigheden træder i kraft i form af kølemidlet, der er en del af varmepumpens elementer, og da det middel kan skade miljø, er det vigtigt at lave et opfølgende serviceeftersyn en gang om året.

Energitilskud til varmepumper

Inden du køber en varmepumpe, kan du med fordel ansøge om et energitilskud. Du kan dermed få tilskud til monteringen af varmepumpen, hvis det medfører en energibesparelse i dit hjem. Det betyder, at du skal udskifte din oprindelige varmekilde for at opnå tilskuddet. 

Tilskuddet varierer også i forhold til, hvilken varmepumpe, du vælger at investere i. Hvis du investerer i EXH09RLEWI-varmepumpen fra Electrolux, der er en luft-til-luft-varmepumpe, får du mindre i tilskud end ved en investering i en luft-til-vand-varmepumpe. Det er dog blot vigtigt for at dig at kigge på energimærkningen inden et køb. 

Med EXH09RLEWI-varmepumpen fra Electrolux ligger energiklassen på A++, hvilket giver et godt produkt, der kan spare dig penge på din varmeregning. Hold øje med SCOP-værdien, som ligger på 4,6 i modellen fra Electrolux. Det betyder, du kan reducere varmeomkostningen 4,6 gange i forhold til almindelige elradiatorer.

Bedøm denne post!
[Total: Gns.: ]
Author

Simon er forfatter på varmepumpetesten.dk og tager derfor også imod konstruktiv feedback på alle de henvendelser som der skulle komme. Har du et spørgsmål eller en henvendelse til mig, så skriv meget gerne her

Write A Comment